Thursday, August 28, 2008

He is going for a month leave
Pesan nya:

“Selamat tinggal kengkawan... jangan sedih.. aku cuti sebulan jer...”

Assalamualaikum,
Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita
bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah
Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.

Di kesempatan in saya memohon ampun dan maaf di atas kekasaran tingkah laku dan tutur kata yg pernah dilakukan. Halalkan makan dan minum selama kita bersama. Semoga hidup kita diberkati ALLAH sehingga bertemu RAMADHAN yang MENDATANG!!!

sentuhanseni

15 comments:

butaseni said...

hmmmm tempat yg hang nak sembunyi sebulan tu ada coverage tak?macam mana nak contact?hahaha

-:afIk:- said...

ha ah, betol jugek...
kekekekeke...
fik nk mintak maaf gak... kalau ada tersalah ckp, tersalah joloks.. ops... buah cempheduck la.. atau tersalah apa2...
abg nk ikut setan tu ke? gi mane? atau abg la setan itew? ops... ampun.......

artisticklytouch said...

butaseni:
alah duk buat tanya pulak, hang kan jiran aku, laung sudah la...takyah nak tipon2

afik:
samalah kita...hish...setan tuh ali..he he

tegezoot said...

hang islam ropa2nya yahudi oi!

baru convert ka?

artisticklytouch said...

Tegezoot:
awat, tegezoot ka? Yahudi moden ha ha

artsoul said...

baca entry ala2 sedih la plakk..ingatkan hang nak berehat buat selamanyeeerr..opps!

Mata Kecek said...

Salam,

Lama x jenguk, rumah dah tukar kaler ... baguih nooo ...

Tu, awat, nak pi mana plak? Sampai sebulan leave ... ? Tak pa ka cuti lama2 gitu?

Selamat menyambut Merdeka.

Ramadhan Mubarak [oo, patuit la pi cuti .. nak ponteng posa? Ish .. ish ...]

Ku Keng said...

Dan dari saya juga ucapan selamat beribadah pada bulan al Mubarak ini

Nurbaya Hassan said...

yang,
sama lah dgn weols ya...
insyaAllah, pasti bertemu dgn ramadhan akan datang!!!

Bunga Rampai said...

Salam Ramadhan, selamat beribadah puasa :)

artisticklytouch said...

artsoul:
agak kurang hajar statement ittew wakakaka

kecek:
haah...lama mu dok mmaghi sini. takpe je cuti lelama, gaji jalan

keng:
tq

nurbaya:
kekhilafan 2006 jangan kita ulangi lagi

cik bunga rampai:
salam dan selamat

Pegawai Khalwat said...

hang dah berubah art?

terbayang hang pakai kopih putih masa kat permatang pasir.

maklumlah, amik hati pak menakan.

Ha ha ha....

artisticklytouch said...

PK:
weh...aku tiap kali semayang pakai kopiah putih tau...tunggulah, kalau ada manufacturer nak buat kopiah pink, haruss aku beli

kamar hati said...

yup...selamat tggl buat si dia itu...hahhahahah...

artisticklytouch said...

bilik:
sedeh ke? he he