Thursday, August 07, 2008

Pengalaman Bercuti di Kampung Semasa Cuti Sekolah Yang Lalu-Episod 2

Tiba-tiba terjumpa pulak sedara butaseni….

tu dia sedara dia…sedara hang kata raya tahun ni kalau cukup duit dia balik he he jauh sedara hang merantau na…

This is one unique thing that you can find here. That’s an aborigine Australian playing a didgeridoo. Didgeridoo ni adalah alat muzik tradisional orang asli Australia yang sedap sangat bunyinya kalau pandai meniupnya. Kalau tak pandai memang tak bunyi apa, air liur kau je yang keluar ha ha kenapa aku kata unik kerana kalau kat Malaysia, susah kau nak buat persembahan kesenian macam ni, kau akan dikatakan mengganggu ketenteraman awam dan rakan-rakan niaga lain akan mengadu kepada PBT sebab kau tak bayar sewa tapak tapi buat duit, diaorang sewa tapak, tapi tak buat duit. Itulah marketing plan yang paling bagus, salahkan marketing plan orang lain akibat kegagalan marketing plan kita ha ha oppppssss…ini entry lain.

Eh eh siti nurhaliza? Hik hik


Small bro depan grand central station. Grand central station is their KL Sentral tapi lagi besar dan kau boleh sesat, KL Sentral kau tak boleh sesat tapi kau boleh berlanggar-langgar dengan orang lain. Sempit sangat dan panas. Oppss…terkutuk pulak.

Sebenarnya masa ni, kitaorang dah takde idea nak pergi mana dan perut sangat lapar. Dengar cerita ada kedai makan melayu kat area george street. Kaedahnya cari makan melayu kat ostoliakan…tak cukup-cukup makanan melayu kat Malaysia? This is more on safety measures he he halal food punya kes.

A place call kafe kasturi at valentine on george katanya. Owner is a Sarawakian, well itu yang staff dia cakap, who is also a Malaysian, dari gombak lagi cuma mula tu kitaorang ingat dia some African-australian dengan rambut afro and slang segala ha ha rupanya buatan gombak je, oklah but he was very nice, friendly, all the quality you need to be a part-time waiter. OMG aku sangat jahat.

Unfortunately this place only open at 5 pm dan pada masa kitaorang sampai tu it was 3 pm, perut dah lapar gila tapi tetap gaygeh menahan sebab nak makan kat situ jugak. Well apparently Anuar Zain, farah AF and Mawi makan kat situkan….perlu ke? So we walk around the neighbourhood for how many rounds I couldn’t remember tapi jauh jugaklah perjalanan kami untuk mengisi masa-masa terluang. Inilah hasil pengisian masa yang sangat efektif.

Cubaan small bro untuk membodek bonda menambahkan elaun bulanannya.
I'm looking for the 187 calon teman hidup sepenuh masa….takers??

Bonda kata teringat merpati kat trafagal square

Aku sepatutnya ada pic kat dalam kafe kasturi ni…tapi he he dalam kamera kat KL, nanti abang aku dah emel, aku uploadkan.

Bunda was very sexcited jumpa orang Melayu, siap ajak budak tuh sembang lagi, nasib baik budak tu sedar yang dia sedang bekerja, kalau tak aku rasa boleh buat sesi mengumpat. We had a good meal jugak, memang Malaysian food dan sangat sedap. Ok, food takde gambar ye, me not the kind amek gambar-gambar food...I just can't make myself to do it.

After a brief sexplanation on what's nice to see at night around the area by the waiter (till now I can't remember his name) kitaorang blah dari situ dengan perut yang sangat kenyang. There was a group of Malaysian student from Melbourne I think kat meja sebelah, sempat lagi aku bagi peringatan kat diaorang:

"KORANG BELAJAR JAUH-JAUH NI, BALIK MALAYSIA ADA KE COMPANY NAK AMBIK KERJA?"

Lariiiiiiiiiiiiikkkkkkkkk......terus ke George Street dan menuju ke Harbour Bridge. takdelah lari...metafora je tuh, kitaorang jalan kaki.

So next entry kita tengok George Street pulak ye

To be continue

19 comments:

-:afIk:- said...

yang 187 pound, ndak tk? hehehehe

Nurbaya Hassan said...

depa kerja kat company bapak depa la....

artisticklytouch said...

afik:
nak nak

nak 2 ha ha

nurbaya:
bapak depa meniaga aiyaq tebu ja

-:afIk:- said...

ayaq nyoq tamau ka baya?

Nurbaya Hassan said...

oooo....
bukan meniaga iakan pekasam ka?

butaseni said...

yeah,aku suka sedara aku tu.original.
kalau bawak join geng teater penang orang akan kata sedara member kita yang bawak masuk topeng gaban tu

artisticklytouch said...

afiq:
ayaq naik pala

nurbaya:
ikan pekasam orang lain jual...weols tolong-tolong pun kena bayar RM3

butaseni:
ha ha jauh dia merantau cari duit raya

artsoul said...

letih laa...tngh syok bace entry ni,..brape bnyk punye to be continue daaaaa....potong betoiiii..

-:afIk:- said...

potong ape? kekekekeke

artisticklytouch said...

artsoul:
hallo...sabar buleh dak sabar..

afiq:
potongan badan mamalan ha ha tiba jers

Princess Liyana said...

Hehe,salam singgah and salam kenal:)

Bestnyer dpt jalan2:)hehe,bukakla company sendiri!

cendawanintim said...

Mana la shoutbox ko nih???

Datang amik award kat blog n buat tag...TQ!

Sayuti said...

wah wah. jauh dia pergi berjalan-jalan.

kamar hati said...

wahhhhhh....dah lama balik dr holiday...ini br nak update...hampess tul....tak aci-tak aci...

Bunga Rampai said...

Tak bergambar dengan kangaroo ke?

Salam :)

blackpurple @ jowopinter said...

Ha ha ha!

Bila nak buat sambungannya nih?

artisticklytouch said...

liyana:
dah 2 kompeni aku bukak...he he

mushroom:
award aku nak, tag tak mboh!

sayuti:
weh, semoga cepat sembuh...nampak macam wat liposuction jer he he

bilik:
laaa....harituh aku nak ajak ko tapi aku rasa macam tak best pulak ajak ko so aku tak jadi nak ajak ko

cik bunga:
ada...nanti..baru sampai part jalan2 di bandar sydney

BP:
bila ko nak kawin? ha ha ada...ada..

wahdi said...

Aiyoo tak perlu cari makanan melayu halal kat sana, seafood sana kan belambak uol! KFC pun halal okeh kay sydney tu! ;)

artisticklytouch said...

wahdi:
haiyooo....tell that to my mom n sis...fish n chips pun takmo uols!! weols makan oporto sajork