Tuesday, April 28, 2009

BABI....

Babi adalah seekor haiwan yang sangat comel. Tubuhnya berwarna pink dan bulat-bulat. Babi kampung huduh sikit, dia kurus kurus tak gemok dan berwarna koko koko nak hitam.

Ekor babi berlingkar macam lingkaran ubat nyamuk shelltox. Orang selalu kata bunyi babi oink! oink! tapi sebenarnya bunyi dia krooh! krooh! macam bunyi orang berdengkur tuh. Sebab tuh orang kata, berdengkur macam babi! Mana aku tau?

Aku tau la, belakang rumah tok aku dulu ada kandang babi tapi sekarang dah takde dah, sekarang kandang babi tuh dah jadi tempat parking moto berbumbung di depan Kompleks Bukit Jambul. Rumah tok aku pun dah jadi Esso.

Dulu kitaorang sepupu sepapat yang kecik-kecik neh, suka pergi kat kandang tuh dan jerit-jerit BABI! BABI! kat babi-babi tuh. Kesian babi kena carut babi.

Tak tau pulak babi pun boleh kena selesema.

Kesian babi.

akhirnya babi di makan bersama desert pic courtesy cik tajul di flickr

*ha ha ingat ko sorang je boleh buat entry pasal makan-makan

14 comments:

:: NbC :: said...

Art,

sebelah kanan Jalan Bukit Gambir tu mmg penuh ngan kandang dia - bucuk sungguh esp petang2 time depa cuci kandang - but skrg da jd condo - mana depa kena duduk eh, sian lak depa..

WanHidayat said...

Bang...hahahaha...BABI ghopenye...hehehehe...

Chomel gak ek babi bila terkangkang mcm tuh...

Tapi awat dalam FB mcm cursing...are you?, tak kan.....

Teringat waktu xpdc di Loagan Bunut... ada beberapa ekor anak babi warna pink. tgh tunggu keladi siap direbus untuk diberi makan kepada babi2 itu...

Mr.RHishaM said...

macam best jer nengok gambo tuh. UWEKKKK!!!! cam BABI jer. dah mmg babi. bukan macam lagi dah.

Bab selesema ni, saper yg selesema. BABI ker MANUSIA sejagat?

Orang dulu dulu, klu bebudok sebut BABI, marah betul diorang yer. sekarang ni BABI selamba jer disebut. Siap di khalayak ramai lagi tieeewww.

KaSiH said...

dulu kecik2 nk sebut babi pun tak berani...takut kena cili...

skrg dh ada selsema babi pulak kan..byk nau penyakit dr babi ni...tp babi tetap gak laku...

jerry maguire, jr. said...

ye la.. dulu sebut je 'babi' sure kena sepak. skang berita pun ckp selsema babi. heh. i like la.

*bley?

Sengal Ubi said...

betul cakap kau.

kesian babi kena carut BABI. hehehe~

ahmadfadli said...

Itu anak babi..Isinya sangat manis dan tender..

Penafian : saya tak makan babi

Anak Antu Seni said...

babi selsema lebih mulia dari manusia yang macam babi!

artisticklytouch said...

pinky:
depa pindah rumah cluster kat jalan macalister road

dayat:
berani babi tuh tak comel!! haha bukan cursinglah...aku bukan ahli sihir nak curse2 neh or even mahsuri for that matter..

wah, babi makan keladi rebus...

komeng:
babi babi babi

kasih:
kalau sebut babi kena cili ke? owh, kat kampung aku kalau cakap menipu or menfitnah baru kena cili...

sekarang ada yang mempertahankan babi plak, dah sah2 menatang tuh kotor..perlu ke di biak banyak2?

jerry:
mari kita sepak pemberita tuh sebab dia cakap babi

sengal:
cuba kita di carut manusia, kita marah tak?

KC:
ye ye dan aku suka mohawkmu ittew

anak antu:
ye ye tapi kalau manusia yang macam babi yang selsema pulak, macam mana?

jerry maguire, jr. said...

babi lar!!

Pegawai Khalwat said...

macam siput babi!
eh babi!

artisticklytouch said...

jerry:
berapa kilo ko nak?

PK:
siputlah babi!

Bunga Rampai said...

Itu baby babi ke?

artisticklytouch said...

cik bunga:
takdelah baby sangat, dah masuk tadika pun hehe