Friday, May 02, 2008

Jawatan Kosong

Adalah amat menjengkelkan sekiranya kita mengetahui bahawa ada orang yang bermulut celupar mengata tentang kita. Yang akan lebih menjengkelkan lagi adalah apabila kita tahu yang kita tidak pernah mengambil pusing perihal hidup atau mati orang itu. Tiba-tiba dia dengan rasa penuh rendah diri menghakimi kita dan terus mewar-warkan resolusi yang diciptanya sendiri.

Orang ini ada dalam senarai link saya itu. Blognya sangat tawadduk dan mencerminkan seorang Melayu Islam yang taat tetapi malang sekali, itu hanya di maya. Patutlah kebelakangan ini aku semakin meluat membaca blognya kerana ada rasa-rasa ke'plastik'an yang tidak ternilai.

Walaupun...

Team Tetamu, tahniah di atas pementasan Bila Lagi Kompang Berbunyi. Rakan saya ada pergi menonton, katanya tak kering gusi dari awal hingga ke akhir.

Walaupun...

Maaf kurang update. Kerja sangat banyak yang pending dan masa lapan jam tidak cukup di pejabat. Kadang-kala sangat takut untuk masuk briefing sebab tak mahu dapat kerja baru dan diingatkan mengenai kerja yang lama.

Di sini ingin aku war-warkan kepada semua JAWATAN KOSONG di syarikat aku bekerja (atas sebab-sebab tertentu, nama syarikat tidak akan disebut di blog ini)

EXECUTIVE OFFICE ASSISTANT cum SECRETARY
BOILERMAN
ENGINE DRIVER
HUMAN RESOURCES OFFICER
HUMAN RESOURCES ASSISTANT
GUEST SERVICE EXECUTIVE
GUEST SERVICE OFFICER
ASST. FRONT OFFICE MANAGER

Kepada yang berminat sila email ke art_touch@yahoo.com dan saya akan maklumkan kepada anda kelayakan-kelayakan yang diperlukan, cara permohonan, dan bidang kerja untuk jawatan-jawatan tersebut di atas.

Kalau anda tidak berminat, mungkin sanak saudara, sahabat handai, jiran tetangga, ipar duai anda mungkin berminat...tolong sampaikan na.

Tempat bekerja adalah salah sebuah pulau tercantik di dunia!!! Itu gambarnya di atas sana!

32 comments:

pjoe said...

sapa pulok tu?
haih?

macam2!

artisticklytouch said...

ittew...yang ittew...

dia yang sangat tawadduk

Shah said...

Wahhh.... cantiknye.... Tak de jawatan in-house doctor ke? Dah ponet le keje sepital nih. Nak keje sambil vacation sambil mandi-mandi laut sepanjang hari je kat situ lah... :-)

Sepet said...

Enche Art,

Orang itu, bukan aku, kan?

Satu pesan:
Hidup tak lebih dengan puji, tak mati dengan keji. So, hiduplah sebagaimana yang kamu mahu.

Aku> Hidup mesti kerek ... baru gereeeeekk ...

P/s: Dengan rasminya aku memanggil diriku SEPET .. walaupun aku tidak sepet. Ni ikut Enche Art la nih ... tak gereek betoi!

artisticklytouch said...

shah:
in-house doctor dah ada la shah. FYI, keje kat sini pun kadang-kadang tak sempat nak pergi mandi laut he he tengok je dari jauh he he

sepet:
bukan ko la sepet..

yelah, sepet! aku tak kan mati dengan kejinya!

NONIE AZIZ said...

sapa tu bagila mek tau sapa org yg bertawadduk tu...meks nak HR exec sama macam ko bleh???...mana bleh korang...

bunga rampai said...

Salam Art,

Bulan berapa paling bagus untuk redah Pulau Redang? Thanks.

rena said...

hati orang.. tak siapa yang tahu
mulut orang.. tak siapa yang boleh tutup

sabar jer..

jinggo said...

hang marah sapa pulak ni.........
hahahaaa.....

artisticklytouch said...

MR:
alah, ittew...yang ittew lah (nanti kalau aku bagitau, nanti kau pergi ludah muka dia pulaks - takpelah noks, weols tunggu di akhirat je nanti)

cik bunga rampai:
bulan 4 hingga bulan 9
REDAHHH JEEE!!!!

rena:
baiklah

artisticklytouch said...

jinggo:
hang kenai orang yang aku marah tew

Mak Su said...

saya sgt takut kalau saya ada sakitkan hati sesapa dalam tak sedar, sebab nanti kalu tak sempat minta maaf, haruu... anyway, saya tak layak ler semua jawatan tu art, tapi saya nak gi ke pulau fantasi iteww....

artisticklytouch said...

maksu:
datang bercuti je maksu..

MR:
ini continue dari re-comment aku tadi... HR Manager ada kosong, ndak!? ha ha

butaseni said...

nak kerja beach boy bleh?

artisticklytouch said...

butaseni:
hang pompuan mana buleh!!

Chen said...

wahhh... would love to work by the sea! i'll take dips in the sea in the middle of the night whenever i am free.

NONIE AZIZ said...

Art: meks tak mo HR manager...meks nak sama jawatan ngan ko jugak nyah...kakakakka

* nangis meraung-raung la ko noks aku tetap nak sama jawatan ngan ko setakat manager lani pun meks dah menege...kekekekeke

kamar hati said...

wah bes tu klau dapat keje kat pulau...ditemani pantai nan putih bersih, air laut yg membiru, udara yg nyaman & segar, pemandangan yg menarik...hmmm..bestnyer...
ni yg rasa cam nak apply keje len ni...

Pegawai Khalwat said...

Hoh, kalo keja tu gaji sekali ganda gaji aku la ni, aku mau la Art.

Paling tidak pun mau gaji lebih dari hang. Ha ha ha.....

Hang marah orang Art?
Tawadduk? Perkataan penting tu. Ha ha ha......

artisticklytouch said...

chen:
u can take the dips whenever u want dear...weols dah tak larat nak dip2 dah

MR:
kejilah ko nyah..buleh jers tapi boss sayang aku lagi...ha ha lalalalala

kamar:
hik..hik..baik aku panggil ko bilik kan? opppsss... semua ittew hanya indah di awalnya sahaja, lepas2 tuh..semua sama je ko rasa tapi takdelah sestress keje di City

PK:
berapa gaji hang la ni? rasa lebih ha ha hang ingat lagi ka menda2 HR? aku pun jenuh buka buku.

nak gaji lebih dari aku buleh tapi HR Manager la ha ha nak ka anak bini hang duk pulau?

weh, aku bebai sungguh dengan haram jadah ittew!

tak keluar lagi...
tak keluar lagi...

Chen said...

too much of a good thing also sometimes jelak jugak kan?

kitaorang yg jarang dip dip ni minat ler nak mandi laut

:)

m i n e r a l . . . said...

dok kt pulau tu bole dpt diskaun tak jejeeej

NONIE AZIZ said...

hoiii...ni apahal tak updet2 ni...dah tak de idealah tu kekdahnya tu...dah jawab aku punya tag

artisticklytouch said...

chen:
exactly! masa first week sampai dulu memang sangat teruja

mineral:
duk pulau kau nak diskaun? diskaun hape?

MR:
agak kuang hajar cadangan ekau tu! weols bukan macam uols, entry weols berisi padat, entry uols bebel2 pun buleh wat entry katanya..nanti weols buat - berdebar neh

cendawanintim said...

salam kenal2 buat art,

cam besh sajork jawatan tuh....ada yang seswai ngan i lak tuh...tapi kat mana erk...

NONIE AZIZ said...

nanti tu bila noks...jgn ko bebel je lebih tapi updetnya idak jugakkk..sambil cebik mulut maks yg sexy...sambil jalan kedek-kedek

artisticklytouch said...

cendawan:
di sebuah hotel, di Pulau Redang, Terengganu. Emailkan resume ke art_touch@yahoo.com dengan menyatakan jawatan yang dipohon dan saya akan jelaskan dengan lebih lanjut

MR:
holeh...holeh...gelojoh la uols neh, petang nanti meks buat occay

~mista [s.h.a.n.d.y.e]~ said...

jawatan kosong utk coffee gurl ala2 gedik takde ke? huhu...

artisticklytouch said...

shy:
meks dah ada 4 orang negro dari botswana (coffee gurlkans haruslah hitam)

~mista [s.h.a.n.d.y.e]~ said...

hayoo... gades kopi tak semestinye hitam la uols...

bis weols yg ala2 nescafe terlebih susu nie takkan tak bley kot... ahaks..

artisticklytouch said...

shy:
berhenti verangans uols!

nadia yuna said...

still open ka utk jawatan kosong itu?

=)