Thursday, April 22, 2010

MC yang kau tak aderrrrrrrr...

I was on sick leaves, or in our local term it is what we call, MC. Bukan sehari, tapi 7 hari yer tuan-tuan dan puan-puan.

Kau ader??

7 hari sebab I was diagnose positively having Influenza A.

Sekali lagi kau aderrrr???? Ader Influenza A?? ada??

Nan-ado katanya he he

Yes, I was diagnosed with ILI but it was not yet H1N1. Sekarang dah OK pun. Demam cuma 2 hari dan yang selebihnya berehat di rumah. Kena kuarantin kata doctor, dia tak bagi keluar, kalau keluar nanti kena saman (part ni aku tambah).

Berehat di rumah adalah acara yang paling best. I have to berehat like berehat-rehat, senangkan? Agak susah jugaklah sebab walaupun demam dah kebah, badan masih lemah dan ada satu hari tu, aku jadi emo tak tentu pasal. Bukan emo nak marah orang tapi emo nak sedih dengan segala satu benda. Tetiber je terpikir kalau aku mati sapa nak jaga family, kesian kat kawan-kawan sebab kalau aku mati diaorang tak dapat dah dengar lawak jenaka aku. Tengok berita kat TV pun boleh rasa nak nangis and the paling best is rasa nak bunuh diri.

Kannnnnnnnnnnnnnn…………ini bukan rekaan tau, memang aku dilanda perasaan emo itu pada satu hari tuh. Nasib baik satu hari je, the next day aku dah OK. Gila kau, tak boleh tido, tak lalu makan..yelah asik teringat mati je. Mengingati mati tu bagus tapi kalau dah itu je yang asik kita fikirkan, tak jadi jugak bai.

I try to remember mana aku dapat virus ni tapi entahlah takde pulak ingat sesapa yang ada bersin or batuk kat depan muka aku. Oh, well! Dah kena pun.
Duduk kat rumah, ulang suara DUDUK SAJER kat rumah memang best. Dah lama sangat aku tak dapat rehat yang cukup. Asyik keluar pagi and balik matahari dah terbenam, gelap je. Sabtu and ahad pun kerja. Akibatnya inilah….7 hari MC ha ha

Memang rehat yang paling best. Finally aku tak rasa lenguh bahu dan sakit pinggang lagi. Keta pun dua tiga hari aku biar tak dipanaskan. Memang aku betul-betul rehat, Cuma busy update facebook through phone je he he sampai orang pun pelik, kata sakit tapi update and mencarut-carut kat facebook. Well, nak buat apa lagi, nak tengok TV dah tak larat tukar siaran dah.

Kena pulak bila cuti panjang macam ni takde pulak kerja yang pending dekat office, so takdelah orang-orang office nak call kau ha ha aman damai sihat bergembira aku duduk kat rumah – OK tak sihat tapi still gembira yer…

Sekarang ada la serba sedikit batuk-batuk berkahak tapi aku rasa normal dah. First day balik kerja tuh macam kelakar sikit sebab semua orang takut dengan aku ha ha pembawa katanya dan aku pulak sebab dah lama sangat DUDUK SAJER, bila balik office kena berjalan ke sana kemari dah mula rasa mengah ha ha oh, well! Ini satu pengalaman yang tidak dapat dilupakan. Hari ni kembali meng’usher’ yessss!!!!

12 comments:

Zoul Haroun said...

tahniah tersenarai dlm senarai org2 yg kena influenza A.. orang lain ado? non-hado... uols jer dpt... bangga kan dapat sakit? uhuhuh... anyway... ada rhmat di sebaliknya... suruh kita beringat2 sebelum ajal menemui kita. so, dah insaf ker ?

*u should congrat me n proud of youlself bcoz this is my 1st time i komen blog orang tau.. ngeh3x

Mak Su said...

art tak sihat?

take care ek....

artisticklytouch said...

zoul:
3x baca your name OK. OMG! OMG! OMG!

i am so honoured...

well..insaf dah selalu..tapi meneruskan keinsafan ittew ada sikit kegagalan

maksu:
saya dah sihat la maksu...

cLaiRe Bennet said...

hihihihi...nsb baik dah sihat leh funny2 semula... :)

artisticklytouch said...

claire:
I funny ke? tipulah hehe

NONIE ABDUL AZIZ said...

Akak? infuenza A apa barang....tak men ok sakit2 ni..:p

yang pasti akak dah hampir ni dik nak kena sawan babi pasal tak bleh nak berfacebooking pasal opis aku dak blocked...berengsetkan aku dah tak leh nak carut bagai kat sana!!!

artisticklytouch said...

k.nonie:
wakakakakaka ROTFL aku simpati dengan ko kak. IT aku sekarang best. dia yang installkan YM, Mozilla, siap add aku kat fb lagi ha ha kau ader?? ader???

rena said...

patut la tren ringan minggu lepas..

hang tak naik tren rupa2nya

artisticklytouch said...

rena:
hang nak kata aku beratlah? ha ha terminal putra merindukan hang. hari tuh cucuk2 tuh tutup lama, ni baru 2 minggu buka balik. semua pasai hang dah lama tak menyucuk tang situ

rena said...

oh yeah!!

sejak semalam aku dah bercita-cita nak beli cucuk2 tu empat cucuk tapi tak nak sos

art, jom aku blanjer hang. sebagai meraikan ko dah sihat dari kuman jahat.

jahat betul kuman tu..len kali duduk la lama2 skit kat badan budak art ni..

artisticklytouch said...

rena:
aku dah kat depan kedai cucuk2 neh, mana ko?

kiah kay said...

ko kene ILI ke? anak aku kene last year..suspected H1N1 tp rupa2 ILI...seminggu kat umah...aku la yg jaga anak...so seminggu la aku releks..cam ko jugak ekeke...but i think i know how u feel...scary eh? alhamdulillah sume selamat kan..:)