Tuesday, June 16, 2009

sambungan..cerita hantu

Dan…sambungannya..

*kesat sat aiyak mata (kenalah cakap Penang, rumah tok aku kan kat Penang)

Jadi, malam pun beradu. Sebab malam beradu, aku pun nak beradu. Agak lewat jugaklah masa tu. Arwah tok dengan Wan dah lama tido kat bilik bawah. Aku pun masuk bilik terus tido.

Letih perjalanan tak hilang lagi.

Aku tido mengiring mengadap ke katil King yang kosong. Aku tak suka tido katil tu sebab aku selalu terbayang masa tengah tido tiba-tiba ko terjaga, ada pulak yang menumpang tido sebelah ko, siap senyum sumbing lagi. Jadi aku tido katil single.

Tiba-tiba rasa macam ada sesuatu tengok kat aku. Aku buka mata sikit. Mamai-mamai lagi ni. Nampaklah ada macam figura orang, dua orang. Satu besar, satu kecik je. Baju dan seluar kedua-duanya putih macam uniform banduan. Kepala dan kaki tak ada. Bukanlah tak ada, tak kelihatan. Figura diaorang ni macam blur, macam dalam TV tu, bila diaorang blurkan penjenayah ke, artis kena tangkap khalwat ke or shootage babi ke, ha, blur macam tulah.

Jantung aku pun apa lagi, bekerja keraslah time tuh.

“Kenapa kau kacau tempat aku!!??” kata si besar tu sambil tolak-tolak badan aku. Aku rasalah si besar tu yang cakap, takkan yang kecik pulakkan.

Aku sentaplah. Suka hati kata tempat dia. Itukan rumah tok aku. Itu dulu bilik mak aku tau, suka kau je kata tempat kau.

“Aarggggghhhhh!!!! Sibuklah kau!! Aku nak tidolah!” kataku sambil berkalih mengiring mengadap dinding. Wah….berani yer!!! Tapi jantung ni punya laju aku rasa dia macam dah nak terkeluar dah tapi tetap control ok. Peluh jangan kiralah. Tapi masa ni aku tak terjaga sepenuhnya tau, aku masih macam mamai-mamai lagi.

Aku tunggu reaksi seterusnya. Senyap je. Janganlah dia cekik aku dari belakang. Alamak, bahaya tuh!!

Aku pun beranikan diri kalih (pusing) semula mengadap ke katil king. Takut ni…

Eh, dah takde!! Berambus dah!! Bagus…senang aku nak tido. Suka hati nak mengaku tempat dia. Kau bayar sewa ke???

Dan aku tido dengan tenang sampai terlajak subuh hehehhee

ada lagi citer hantu lain...nanti sat nak ingat. Yang kelakarnya, citer hantu aku semua terjadi kat Penang, kat tempat lain ada sekali sekala saja.

26 comments:

jellyna said...

agak seram cerita ko ni, at.
dengan suasana yang aku bayangkan ala-ala cerita dalam tv, muka org besar & kecik mcm dlm jgn pandang belakang scene dlm lift tu, aku memang terasa seram.

artisticklytouch said...

jal:
eh, muka dia tak nampaklah...aku rasa sebab tak nampaklah aku berani berani takut sket kalau nampak aku akan syorkan dia beli produk muka L'oreal

ahmadfadli said...

Wah ! Beraninya Art nih..Pakai tangkal b#%i ke ..? :-)

IdaAnuar said...

salam..singgah baca cerita hantu hang...link ye

shandye. said...

u wanna know why all the eerie stuff only happens when u're in penang?

my late grandpapa used to tell me that this 'spirits' will only linger and perhaps come in contact with you at the place where your heart is the fondest. you geddit?

ntahlah... he could be right, though cuz i always have weird dreams whenever i am back in penang. but when i'm back in bangi, i never have trouble sleeping.

strange, eh?

-:afIk:- said...

mrasa nak kumen kali nih.. lama tak bukak blog abg ask*te nih... hehehehehe..

hantu? kita sendiri bukan hantu ke? kekekeke...

artisticklytouch said...

KC:
wira je pakai tangkai babi...

ida:
tak kena rasuk ke?

shy:
really??? thats new..and agak spooky

afiq:
kita hantu cantik....kasta lain. tu sebab hantu horror duk kaco, depa jeles..

Pegawai Khalwat said...

Cerita hantu di kompleks pustaka warisan seni jangan lupa.

Dengan kat chapel sekali.

artisticklytouch said...

PK:
cerita hantu kat Pustaka Warisan Seni tu bukan betoi pun kecuali yang masa bangsawan tuh..eh tapi citer pasal 'tak keluar lagi...tak keluar lagi...' best gak kan haha

kat chapel mana ada hantu...lainlah kalau hang maksudkan hantu tuh aku. Tapi cita aku jadi hantu mana bleh buk kat sini haha bahaya oooooooo

Mak Su said...

whoaaa, antu penang ler tu

rena said...

jangan biarkan diri anda diselubungi misteri......

m i n e r a l . . . said...

errr ko tak tanya ke, "nk dok sini byr sewa la"

jgn takuttt....

artisticklytouch said...

maksu:
rasa bukanlah maksu sebab dia tak cakap Penang...

rena:
eh, ko dah ada gambar!!

mineral:
eeeee....aku ngantok sangat time tu, malas sembang panjang2

Bunga Rampai said...

Uiih, beraninya Art!

Kat Penang banyak hantu kot! :P


Salam :)

Mr.RHishaM said...

EEE.....
seram ya amat sangat!!!

artisticklytouch said...

cik bunga:
hantu banyak, anak hantu lagi banyak!!!

komeng:
seram kan....

rudy bluehikari said...

pergh... seram seh...berani giler... ihikss

aloy_paradoks said...

lu belum mandi junub kot masa tu,,, sbb tu die kacau... gua rasa je..

artisticklytouch said...

rudy:
hehehe berani2 takoooot

aloy:
dalam cerita ni, seingat gua...tak tapi dalam kisah hantu yang lain ha ha ada gak ar kebarangkaliannya

pye:rudz said...

tak seram langsung. aku saspek kau mengigau.
kau basuh kaki tak sebelum tido?
hahaha

@xiM said...

len kali ko kasi salam,buat member ngan dia,at least ada gak teman tido..hehe

artisticklytouch said...

pyerudz:
wakaka kisah tak seramkan boleh masuk TV..weh, sebenarnyakan apa kena mengena basuh kaki dengan mimpi hantu?

axim:
tulah tapikan time tu ngantok sangat...lagipun kalau dia nak temankan aku sangat, tido ar kat katil king tuh, lagi besar apa...saje dengki!!

wanhidayat said...

Huhuhuhu....hebat lah jugak sbb masih ada komunikasi walaupun dalam keadaan kecut perut...keramiannya mesti tekup kepala ngn bantal dan pejam mata rapat2...

*baru perasan- Penang punya clan...patutpun...hehehehe

aloy_paradoks said...

ha kan betul ada kebarangkalian..
hehehhehe

petiais said...

haha

asal tido selesa, jin ditempik

artisticklytouch said...

dayat:
apa yang patut pun? taktau ka Penang, jangan dok buat ramai...

aloy:
shut up u!! ha ha

petiais:
kesian plak kat jin tuh kan...manalah dia tido malam tuh