Wednesday, January 28, 2009

Bang Bas Skolah ke Sekayu

that's it...aku dah hooked up giler dengan facebook sampai terlupa aku ada blog ha ha lupakan entry meroyan sebelum ini yang telah mencuri nama Siti Nurhahahahahhaha. Sebenarnya dia bukanlah sesapa pun di hati aku, hanya sehelai daun kering yang ditiup angin Barat Laut....hamek!!! Terima kasih juga pada yang komen, semua ingat aku bercinta...cuba kalau aku buat sajak mati, adakah korang ingat aku dah mati????

*komen yang aku tak paham adalah komen dari komeng he he and ada satu tuh, ntah sesat dari mana ntah...takpelah, komen jelah apa pun...kalau korang happy, aku pun tumpang happy gak

so ini cerita happy di Terengganu (dah duk KL barulah gaygeh nak melawat Terengganu katanya) sempena CNY. Maha azab sesaknya tempat neh...dah la jalan-jalan kat sini just nice untuk kenderaan lalu-lalang. Kita lupakan bandar, sekarang fokus ke Sekayu.

Pernah pergi Sekayu? Aku pun inilah pertama kalinya menjejakkan kaki ke sini mushroom selalu ar pergi sebab dia orang Terengganu...(ye dop weh!). Umat manusia punyalah ramai tapi bukan yang bawak2 family, mat-mat rempit penuh!!! dari bawah sampai ke atas!! Ntah mana hala datangnye...

Sekayu neh, alah lebih kurang Sedim, Kedah but much better dari Ulu Yam, Selangor he he mari tengok gambar...

mana chek nak port neh

kawan ambe....tenggelam katanya dipukul arus deras
tu dia punyalah deraih aiyak dia


indahnya sungguh di waktu pagi burung bertiup angin menyanyi-nyanyi

eh, ada aweks...suka suka suka...kata kawang ambe

doa sebelum turun air

acara makan...thanks to all the chef...tukang beli jajan adalah bukan chef, harap maklum

tu diaaaa....berani ko tak nak mandi kat sini!

mencurah-curah neh...


peserta acara terjun bebas


acara sommersault berpusing!!!

peserta dari Kepulauan Tahiti

9/ 9.5/ 9.5 / 8.5 / 8 / 9



ahli Bang Bas Skolah yang hadir


pose untuk ANTM


Tak jauh Sekayu neh dari Kuala Terengganu, cuma dalam sejam perjalanan saja. Perjalanan pun macam rilek-rilek saja takde kesesakan dan pemandangan kampung-kampung yang sangat menarik di kiri dan kanan jalan.

Airnya masih jernih dan sejuk. Cuma ada jugaklah spesis manusia yang meninggalkan sampah sarap di kawasan perkhemahan. Nak marah takleh sebab bila tengok cara diaorang tuh pun memang rasanya dah terdidik dengan buanglah sampah ikut suka mak bapak ko!!

Batu-batu yang ada sangatlah licin dan merbahaya ye. Jadi sila berhati-hati. Masa kitaorang mandi tuh, adalah sorang mat rempit neh, tergelincir, KELEKUK!! pala dia terantuk ke batu. Darah menitis-nitis mencemarkan air sungai yang jernih. Bukan ke dah pesan, jangan seronok sangat. Bila dah jadi macam tuh, terus member pucat, takde mood nak bercakap pun, tadi bukan main lagi, macam Sekayu ana yang punya...well, most of the time, we learn it the hard way kan...

orait...ada beberapa lagi entry bergambar akan muncul....keep on cumming guys ha ha

the end tata!!!

23 comments:

Mak Su said...

aiyo... tekejut eden nengok gamba yang last tu.

tapi doa apa baca kat atas batu tu? doa utk darah gemuruh ker art? ahaks

alahhh, bila lah maksu nak sampai ke terengganu ni ek?

jinggo said...

itu sebenarnya doa makan mak su ..............

Mr.RHishaM said...

salah!dua dua salah. tu doa mintak tolak BALA.

balasubramaniam.... Bang Bas slalu ada awek barang sorang dua. mana awek tuh? ko sorok ehhhh....

artisticklytouch said...

maksu:
kaaaannnn....sajer bagi buah last. Pikir panjang2 bakpe maksu, gi jer...lagi dipikir lagi tak jadi.

jinggo:
hish...doa isap rokok ar...tak nampak rokok tuh

komeng:
tuh kan ada pic aweks 3 orang....tapi yang ko maksudkan ittew adalah bait bus occay...takde kena mengena dengan kami ha ha

WanHidayat said...

Salam bro....rasanya dah hampir 16 tahun tak ke Sekayu...lama kan....pergi waktu kecil2 dulu...pokcik ngng mokcik yang bowok....air dia sejuk.....sampai ke sumsung tulang....hehehehe...

Beh dop gi reramai lagu tuh....nampak gayanya kena lah cari pasangan hidup org sana....hehehe

jerry maguire, jr. said...

kan! kehlezzz.. uolz.

tp yg last teww.. cemaneh?

Sastri said...

*lol*

adoii... kerana entri yang sebegini laa buat saya sangat merindukan entri-entri art neh... *lol*

cendawanintim said...

montot saper tu??

dah lama rasanyer tak pi sekayu sejak ada anak ni...huhuhu

Butaseni said...

hmmmm dapat jugak aku tengopk gambaq sungai selain sungai tukun dan pantai keracut hahaha

artisticklytouch said...

dayat:
best weh g reramai tapi pasangan hidup tuh he he i no komen

jerry:
he he back benchers katanyers

sis sast:
emmm...kalau saya masuk Raja Lawak, Sast vote saya tak?

mushroom:
hish...jangan tanya!! Mung neh, aku hokduk jauh buleh g!

butaseni:
aik!!! sudah kembali?

artsoul said...

ada maksud tersirat ka pic terakhir tu????

artisticklytouch said...

artsoul:
maksudnya hang kena kentot prot! prot! prot! ha ha

NONIE AZIZ said...

apsal ko bagi gambo montot yang tak sexy ni...tak berani aku nak bagi Dilla masuk blog ko...kakakaka

artisticklytouch said...

kakak iparku nonie:
alah, takpe! bukan momtott aku ha ha apa kes bagi blog aku, bagi ar no tipon aku, facebook aku ke he he he

KaSiH said...

kelakar..hehe...

burung bersiul..bkn burung bertiup hehe...

jgn lupa lirik art...cuba lagi..

paperclip said...

wah bestnya berkelah atau rehlah ni
macam satu usrah je smua ni
jangan cuci mata je dah le
kwang kwang kwang

artisticklytouch said...

kasih:
penulis lirik tuh yang salah he he sajer jer sebab dari kecik aku selalu tersasul nyanyi macam tuh

clip:
usrah??? ada ke usrah dinamakan Bang Bas Skolah ha ha macam lari konsep je. dah air kena kat mata, tercucilah dia ha ha

Pegawai Khalwat said...

Nak cari kayu, nak cari kayu, nak cari kayu, nak cari kayu.....

Kat sini pun ada kayu. Nasi kandar Kayu!

Rush Murad said...

i dah pernah pi sana.......20 years ago?????

patungcendana said...

salam...
bloghopping...nice pics...especially pose antm tu...hehe.. :-)

artisticklytouch said...

PK:
tapi nasi kandaq dia tak sedap

rush:
uiiiihhhh...itu zaman rock kapak

patung cendana:
siapa you rasa ANTM?? ha ha

★☆inchek [s.h.a.n.d.y.e] ★☆ said...

doa sblom masuk ayaq tuh mmg kena kepit rokok eh?

fahaman ape ittew?

very the khurafat...

lariiikkkk!!!

artisticklytouch said...

shy:
hey, pakai tudung ekin dulu baru bercakap dengan aku!!!

*pitam