Saturday, September 13, 2008

Pengalaman bercuti di kampong semasa cuti sekolah yang lalu – Episod 6

Today tak banyak pics because hari ini adalah hari free and easy. Day start a lil' late but very memorable. A day before, I have bought a ticket for SATC the Movie yang sedang hangat ditayangkan di Sydney. Memang tekad nak tengok jugak sebab yakin sangat filem ni tak akan ditayangkan di Malaysia, kalau tayang pun mesti banyak pemotongan-pemotongan yang tidak perlu.

Harga tiket $8 sahaja, samakan figurenya dengan harga tiket di Malaysia tapi….you do the math ha ha RM32 ok! But it was worth it. Ada dua orang je dalam panggung tuh termasuk aku, maybe because it’s weekday and cinema tu pun macam jenis yang tak popular je. The cinema itself is a good reminder of our local GSC tapi jangan bayangkan GSC yang besar-besar tu, lebih kurang GSC Summit Bukit Mertajam, GSC Kuantan, standard-standard macam tulah, tak meletop sangat just lite-lite oren keselesaan dia.

SATC was so entertaining and intriguing in its on way. I have been following the series since the first season, first episode, sampailah sirinya tamat dan sekarang movie pulak. I felt so attach to the film, rasa macam cerita diri sendiri pulak….macam mana tu?

Oklah, not gonna tell more on SATC, perhaps none of you are a big fan of this series pun so what’s the point.

After SATC, from Chinatown I walked to Oxford Street. Time is already noon, so just to kill time until the performance tonite. Takde apa pun kat sini, kedai-kedai je he he katanya….here I found this good bookshop, very good for me la and I bought this…

Gaygeh katanya…peminat fanatic uols!


Nothing much to say about Oxford Street on broad daylight he he but there’s a feeling of belonging ha ha whateva!


Show starts at 7pm so I have to be there latest by 6 pm. Took a bus to the harbour and walk to Opera house…promised lil bro that we meet at the box office. Credit handphone pulak habis…tawakkal jelah, janganlah dia buat-buat lupa ke, buat-buat lembab ke.

Once reach there, lil' bro dah tunggu, cool, he is learning to be punctual ha ha rupanya ada reason kenapa punctual. Whateva, nasib baik aku tak join the rest of the family to bondi.

So while waiting, we snappy-snappy sikit untuk menjeleskan orang kampong di Malaysia

It was quite hard to decide whether nak tengok Hamlet by Bellshakespeare or Frank Woodley, Possessed.

Piker punya piker, later decide to watch Frank Woodley, murah and duration of show is just nice. Hamlet though tempting tapi 3 jam and I don’t want to mengejutkan my lil bro yang baru nak cuba try test tengok teater ni macam mana. Teater kat Malaysia pun dia tak pernah tengok ok. Bunda pulak lagi best, dia kata “Teater Melayu pun aku tak faham, kau nak suruh aku tengok yang ni pulak.” Tak paham katanya….
Saat-saat membuat pilihan


The ticket



One good thing is that you don’t have to wear formal ke or baju batik segala bagai macam pergi tengok show dekat IB, pakai je apa kau nak asalkan presentable, senang!
Inside the hall..the set, after the show ends.



A lil bit on the performance…hmmm…category oklah, some of our local performance are much better. Standard-standard show kat Penang je sebab banyak sangat lawak slapstick but….but..the energy adalah sangat menakjubkan dan ia dimainkan oleh seorang pelakon sahaja. Seorang pelakon yang membawakan dua watak.

Nak kata dia hebat sangat wouldn’t be farelah sebab dia memang seorang pelakon komedi yang sangat berpengalaman dan performance ni memang makanan dia, so bolehlah dikatakan yang dia buat show ni just untuk mengisi masa lapang ha ha a more detail review of the performance will be posted in blog bakawalee n tetamu
Sydney from opera house



That’s end the day…puas hati sangat hari ni..dapat tengok SATC, cruising di Oxford Street and watch a play at Opera House…magnificent!! Priceless!!

12 comments:

Nurbaya Hassan said...

i still remember yang kita n shah zainal tgk dvd smua episod SATC kat rumah uols. sampai tak mo balik2!!!!

weols rasa time tuh midi pun tension kan???

pjoe said...

owhhhh
bila kau nak bawak aku bulan madu sama2

artisticklytouch said...

nurbaya:
dia tension ke? pedulik haper!!!

pjoe:
i'm taken la honey....u r 25 minutes to late

Count Byron said...

Oxford Street, China Town, bla bla.. like every city in the world has them; all except for the Opera House. Now, now.. so there is performance. So there are theaters? Ahh.. so was my guess. Now now.. where have i gone wrong my dear Art? You didnt sing, did you?

kamar hati said...

uikssss....layan wayang la plak eek... (",)

wahdi said...

Ada apa uol kat oxford streer tu? ada fun fair kah? *lariiiii

Pegawai Khalwat said...

Standard show kat Penang?

Maknanya Sydney Opera House tu lebih kurang macam TAS atau DSP la?

Sebab tepi laut kan....

Mak Su said...

wow! dah sampai kat oxford! lebih hebat dari baca kamus oxford!

huh! saya nak ke dewan bahasa ler....

artisticklytouch said...

county:
i didn't sang...i was there to watch Frank Woodley theater performance entitled Possessed. In Opera House there's six halls where they stage plays, musicals, orchestras, dance and many more.

bilik:
wayang x-rated, kat mesia takde ha ha lariiiiiikkkkk

wahdi:
ada fair yang sangat fun uols!!! uols dah pergi kans

PK:
show yang aku tengok tulah standard show kat rumah P.Ramlee ja. show kat TAS and DSP pun lebih-lebih kurang show kat P.Ramlee kan...aku nak sebut nama tapi nanti ada yang berkecil hati...paham-paham sahajalah

maksu:
ada Jalan Dewan Bahasa he he boleh jumpa Bro Naga kat situ

blackpurple @ jowopinter said...

Opera House tu aku tertarik dengan arkitekturnya. Unik!

artisticklytouch said...

BP:
tiba jers teringat lagu Najib ali-OOnik. Kerana kita ooooonik!!

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇