Tuesday, July 01, 2008

Dermalah darah anda kepada manusia, bukan kepada nyamuk aedes

Minta maaflah ye adik-adik, kakak-kakak seksi dan abang-abang kendo hiks...dah lama tak buat entry dan entry yang lepas pun macam kesial je, gambar tersenget katanya. Bukan apa, masa tu kepala otak dah ke lain dah, mana nak siapkan kerja, mana nak pikir cuti, mana nak pikir mana nak cari duit untuk bercuti...kelakar sikit aku ni, orang ada duit lebih pergi bercuti, aku takde duit pergi bercuti katanya ha ha terus balik je, berhutang tapi takpe berhutang dengan mak aku je, instalment 18 bulan ha ha

sikit je kelakarnya, bukannya banyak yang korang gelak guling-guling tuh kenapa?

eh, aku nak attach gambar ni, tak buleh pulak..kenapa ek?


hmmm...tu dia...che art tidoq ka waktu kerja? Dak aih, che art derma darah katanya. Bukan apa, darah banyak sangat jadi kita mendermalah, nak derma duit, che art kedekut, jadi che art derma darah sudahlah..(perasan tak che art kata diri sendiri kedekut? memang kedekut pun so janganlah duk mintak souvenir dari ostolia na...)

tu dia gambaq up close and personal. Bulat pulak muka aku he he sapa la dapat darah aku tapi ntah-ntah sampai lab kena reject he he banyak unsur-unsur negatif katanya.

Senyum tu bukan sebab posing for kamera tapi sebab tahan gelak. Keliling katil masa tuh, penuh staf duk buat lawak-lawak tak perlu. Rasa macam bahan eksperimen pulak. Tajuk eksperimen...apakah yang akan berlaku kepada seorang HR yang kedekut yang menderma darah. Aku organizer je hari tuh tapi disebabkan kena menunjukkan contoh yang baik jadi terpaksalah memberanikan diri (eleh, nak kata aku penakutlah tu, aku kedekutlah, bukan penakut)

Walaupun....hari kempen derma darah tu, kami dapat kumpul 40 beg darah. Satu pencapaian yang baik memandangkan tempoh menderma hanyalah dari jam 9 pagi hingga 12.00 tengah hari. Kalau buat sehari suntuk, mesti lagi banyak nyawa boleh diselamatkan...katanya.

27 comments:

Mak Su said...

wah! ini adalah contoh seorang superior yang berhemah tinggi dan berhati mulia

NONIE AZIZ said...

Noksss...ko jgn le lupekan maks noks...maks ni dari dalam pewot mak maks lagi dah tingin nak pegi ostolia...ok la nokssss...tak dapat gi dapat key chain ke...dapat t-shirt ke jadilah...sian kat meks neks...ko hensem aku tengok...macho aku tengok....ko exec. HR yang bagus aku tengok...ko penderma darah yang mulai aku tengok....letih dah ni...jgn lupa ole2 ostolia untuk aku eik...jgn lupa okesssss....

NONIE AZIZ said...

mulai tu mulia ok...

wahdi said...

derma darah gethu! haiyo terpuji sgt perbuatan ittew!

artisticklytouch said...

maksu:
betul tuh maksu! Kepimpinan melalui teladan katanya

MR:
tu dia punya nak key-chain sampai taip pun tersasul-sasul...gaygeh sungguh uols neh...noks, telah kukatakan...mak ni kedekut!!! tapi nanti meks usahakan naaa...

wahdi:
harussslah...asik derma air je kans opppssss

Chen said...

i tengok darah pengsan nanti!

;)

artisticklytouch said...

chen:
aren't you suppose to be a Doctor? ko doktor apa ni sebenarnya?

kamar hati said...

wahhh...derma darah la plak...caya la...tabik spring skit....hihihihi...
kedekut ke??? tak peduli...kedekut ke, tak kedekut ke....nak gak ole2 dr ostolia tu...hahahahha...

rena said...

wak, darah type apa?

Sastri said...

uih... baguih la... menderma sambil tersenyum... sapa dapat darah tu, mesti lepaih ni selalu merenyih... :p

axim said...

BERAPA PAUN KO DERMA DARAH TUH?
:D

Pegawai Khalwat said...

Mujur tak ada derma sperma. Kalo tak harus hang jugak yang kena pi dulu.

artisticklytouch said...

bilik:
lalala la la

rena:
typo error ha ha

sis sast:
hang ni banyak sangat speku

axim:
errr...lupa pulak nak timbang

PK:
awat aku pulak...sperma aku derma ikhlas...macam azmer aziz

cendawanintim said...

woooooooh, gigih tul ko menderma darah erk..kagum tul laaaaaa..

aku pernah menderma sekali time praktikal dulu...syiok gak kan..

artisticklytouch said...

mushroom:
haahkan...rasa macam geli-geli sikit pastuh rasa nak pitam sepanjang hari

bunga rampai said...

Alhamdulillah sudi menderma darah.

Hati tak derma ka?

Salam Art :)

E.f.f.a.r.o.j.i.e (K.A) said...

hurm....dah nasihatkan nurse2 tu tapis darah uols tuh 15 juta kali pemeringkatan??? LOL!

butaseni said...

elok.kurangkan lemak skit,dah banyak dah tu hahaha

artsoul said...

sy kurang darah...bole pos mai sg pinang se tong...

artisticklytouch said...

cik bunga rampai:
Hati mere sathi saya derma he he

castmar:
dah!!! tapi diaorang degil...matila dapat kat sape la darah aku tuh

nyah hey:
tu la..aku tak mau jadi macam hang, semuanya sudah terlambat, nasi sudah menjadi nasi air lariiiiiiiiiikkkkkkk

jiwaseni:
minta jelah kat butaseni, dia ada banyak kat area pungkoq lariiiiiiiiiikkkkkk lagi laju

debikdebuk said...

moga2 ko diberkati sbb niat baik....

wahdi said...

Takde update terkini kah uol? sampai skrg i tertanya part mana sentuhan seni blog ni *matilah

m i n e r a l . . . said...

marila mari, mari menderma, tunaikan kewajipan sesama insan...
[melody lagu pilihanraya]

tegezoot said...

terkejut aku tgk gambar tu! ingat ang nak jalan dah!! derma darah rupanya...

artisticklytouch said...

debik ko:
hendaknya begitulah...aku tidak berniat sebaliknya ye

wahdi:
haiyooo...untuk pengetahuan uols sentuhanseni adalah direct translation of art_touch which is my nick on the web.

i'll explain more in the next entry.

*matila janji nak buat entry tapi tak buat2 katanya

mineral:
kelaut bunyinya

bulan cinta:
keji molot hang...nak jalan p mana, aku kan tengah baring tuh

cempakabiru said...

hensem rupanya che art nih..dok dengaq liana citer je slama ni.

artisticklytouch said...

cempakabiru:
oh...hang dengan liana dok mengumpat aku ka? neways, welcome to my blog