Sunday, January 27, 2008

Menghitung Hari

Tak berapa hari saja lagi....

Mari menghitung hari detik demi detik..

No, me not talking bout pilihanrayalah, aku dah nak balik Redang!

A part of me macam terasa teruja saja nak balik (tak le a part, more like satu perempat jers ha ha) another part macam malas nak meninggalkan KL tapi aku dah bosan dengan tempat kerja sementara aku ni. Sebelum penyakit mereka melarat jadi darah daging aku, baik aku blah cepat-cepat.

Dalam tempoh yang singkat selama 3 bulan ni, banyak jugalah yang aku belajar di KL. Padahal selama ni duk KL tak belajar pun semua-semua tu ha ha Rasa macam dah lama sangat tinggalkan KL, banyak sangat perkara yang dah berubah dan perubahan itu terlalu cepat. Hari ini orang yang duduk di sebelah kau dalam LRT adalah nobody tiba-tiba esok kau buka TV dia dah mati (You are somebody if you mati, you masuk TV!)

Hari ni kau buka tingkap kau nampak awan, esok kau buka tingkap kau nampak bangunan, lusa kau dah tak boleh buka tingkap sebab bangunan tuh dah hempap rumah kau ha ha dan kau telah berada 6 kaki bawah tanah tanpa perlu menggali...save duit upah gali kubur ha ha

Anyway, got no spesific reason to write entry today...just dah bosan tengok blog ni asyik dengan entry yang sama je...idea untuk menulis pun tak sampai-sampai, asyik nampak tajuk je!

Balik ke Redang, aku ada sebulan lagi untuk menuntut ilmu dengan bos. Bulan 3 dia dah nak blah. Tercapai juga cita-cita dia nak meninggalkan pulau tuh. Aku tak nak blah lagi sebab pada aku, inilah peluang untuk aku belajar dari pengalaman. Confirm perjalanannya akan pahit sepahit-pahitnya (Ambik kau adjektif!) namun yang pasti akan ada manis yang menanti di hujungnya. Mungkin ada kenaikan lagi....dari segi wang ringgit, pangkat dan tanggungjawab. Murah rezeki aku akhir-akhir ini....Alhamdulillah. Tanggungjawab tu aku tak kisah sangat sebab pada masa ini aku pun menggalas tanggungan yang sama in other words underpay. Pangkat pun tak kisah sangat cuma it looks good in your business card (if I have one! tak siap-siap lagi) tetapi wang ringgit amat penting bagi aku. Aku bukan mata duitan...aku ada study loan yang perlu dibayar...so terpaksa menjadi mata duitan (study loan reads: segala hutang piutang di dalam kehidupanku)

Azam tahun ini untuk lebih banyak menabung kerana ada beberapa perkara dalam hidup yang aku sangat teringin lakukan tetapi masih tidak dapat aku lakukan. NO rush, kerana baru setahun financial aku kembali ok dan masih merangkak...InsyaAllah targetnya 5 tahun dari 2008 akan ada beberapa sesuatu dilahirkan (obviously is not marriage), me talking in terms of assets....sekarang masa untuk memandang assets...not kids...i like kids but not for me ha ha

Harapnya dengan berada di Redang akan memudahkan usaha-usaha penyimpanan wang ringgit...kalau aku tak jumpa online shopping yang menarik ar ha ha

Cumbuan Dosa Semalam....break a leg!!! Cepat korang come up with a new productionkan...tapi bila promosi dan publisiti nak ditingkatkan? Asyik buat cerita free je dari tahun 2003...dah 5 tahun tuh mendidik khalayak....tak terdidik lagikah?

Nanti siap cerita aku nih, aku bagi korang pentaskan. Cerita tak ada lagi. Tajuk dah ada ha ha well, you know me!!!

Oklah, ada dating malam ini. Permata!!!

17 comments:

jinggo said...

selamat tinggal kkll.....
selamat kkembali ke redang...

artisticklytouch said...

jinggo:
hang menggeletaq ka masa tulih komen nih? ha ha thanks anyway..

rena said...

nak tnggalkan kl??
ok.. babai. nanti datang lagi yer..

all the best utk kamu di redang nanti!!

Mama Risyiariana said...

Aku bukan mata duitan...cehhhhh...maks tak caya nokssss...

sinaganaga said...

sebelum balik Redang - takmoh minum teh dengan Sindiket Sol-Jah ke?

Rush Murad said...

menabung ler semasa masih muda dan tak byk komitmen... stay redang boleh save byk duit.....

dating kah???? sebelum tinggalkan kl....gituh...

Mak Su said...

oh.. dah kembali ke redang? seronok ek... nyaman

::: Hidayat ::: said...

Redang-KL....apa beza ek....mcm takde beza jeak....apa dungu nye aku nih...hehehehe

Pegawai Khalwat said...

Oit, kami nak tour ke Redang boleh? Kat sana boleh caj tiket kot.

Ha ha ha...

Ya... audien sini memang tak terdidik lagi. Dan tiap kali bertukar kepala jabatan, tiap kali kita kena ikut rentak depa.

Kali ni kalau nak free venue, tak boleh caj. Aku tak sanggup bayaq venue untuk income yang aku dah tau tak seberapa. Depa sanggup bayaq top up fon lagi dari RM3.

artisticklytouch said...

rena:
babai..jaga diri yer

MR:
uols memang jeles...

bro naga:
I malu...aku dah nak balik pun...3 bulan duk sini tak ajak pun...

rush:
datings! plural yer ha ha

maksu:
mai la sini...

hidayat:
adik...ko ok ke?

PK:
Sampai bila...
Sampai bila...
Begini...

bunga rampai said...

Nyamannya pulang ke Redang!
Moga selamat semuanya.

Salam :-)

tegezoot said...

sambung bertapa lagi ye?

elok la...

miss_tree said...

tahun ni nak gi redang..
whatever it is, nak sampai jugak..
hehehehhehe...

artisticklytouch said...

cik bunga rampai:
nyaman..dan semuanya selamat cuma ada beberapa kekangan (read:akai tak mau balik lagi ha ha)

tergezoot:
hang tunggu...

cik misteri:
kabor le kalo tiber

pjoe said...

pulau itu juga dihati hang
aisey man
hehe

selamat pulang dgn selamat

azharjaafar said...

Aslmkm. Salam persaudaraan. Juga sedang menghitung hari.

blackpurple @ jowopinter said...

Jangan simpan semasa di Redang saja, keluar dari Redang berjoli sakan. Hehehe!

selamat untuk kau bro'