Monday, August 28, 2006

KOMA

Aku baru sedar dari koma dan sekarang aku sudah hilang pertimbangan.

Baru usai Festival Teater Malaysia di Kuala Lumpur dan keberangkatan keluar aku dari kantor TASGreenhall hopefully akan menyemarakkan kembali semangat jati diri yang semakin menipis.

Mohon maaflah uols, selepas entry 'Jalan ajal' blog ini juga seperti dihantar ke jalan ajalnya. Bukan apa, kekangan masa dan tanggungjawab menyebabkan aku tidak dapat menaakul dengan berkesan. Banyak cerita yang aku dapat di luar sana tapi semuanya tidak dapat aku cernakan.

Dalam kesibukan dan cubaan untuk merehatkan minda di Tanjung Bungah (haiyooo rasa program ini dah berkurun lama beb!) aku dapat satu sms yang berbunyi:

"Kenapa kita selalu sakitkan hati orang yang kita sayang?"

sms dari seorang kenalan yang baru sebulan aku kenal di myspace. Riak wajahnya tidak ada sinaran kasih sayang tapi caring dan kematangan itu ada. Aku sedang sibuk mencari kek harijadi untuk Dora so akal aku agak lambat untuk mentafsir persoalannya dan menyediakan jawapannya, lantas aku taip:

"Kerana kita sayangkan orang itu"

jawapan daripada dia?

"Betul ke?"

jawapan daripada aku:

"Yeah, really. Aku sibuk ni, nanti mesej lain k, take care"

pendapat kalian?

5 comments:

Pegawai Khalwat said...

Hahh, baru nak sedaq. Letih aku mengklik link hang.

Orang yang hang kenai kat Myspace? Bahaya tu. Dia menagih kasih kat hang kot.

Besday Dora bila?

Psss... soalan dia tu sama macam Gubra punya tag line. So mesti masalah dia ada kaitan dengan cerita tu.

esis said...

jawapan ko tepat. haha

upm ada 2 group teater kan? aku tak ingat yang lain. aku inagt kopi, farah, netti je hahaha. sory bro ko bec sapa?

liliputih said...

Hidup penuh dengan warna-warni.....
sesekali macam pelangi......

Confessions Of A Female Cryptic Mind said...

Assalamualaikom

yeay, finally a hapdet.Gimme paip.

haku rasa la kan, the reason being kenapa orang yang kita sayangi tuh bleh menyakiti hati kiter is because of our expectations.

We expect our partners to be with us all the time, to cure our sadness away, to be our friend and lover at the same time, to be sensitive, to be romantic, yada yada yada. But our partner is just human. They're imperfect. I guess if we brainwash ourselves that imperfection is in everyone, then we wouldnt have that sort of feelings. Kot? ehehehe.

Ataupun, yang paling obvious- because orang yang kita sayangi itew xsayang kita balek.

huwahuwauwauhuwa

Bleh x gitew nyah?

artisticklytouch said...

PK:
Besday Dora dah lepas la. Fokus pada besday aku plak sekarang.

esis:
laaa... batch derang la.. tapi aku tak seglamer derang, aku lebih glamer ha ha

liliputih:
Aku teringin hidup yang berkonsep zen, apa rasanya ya?

virginhoney:
Menyentap statement terakhir ittew