Wednesday, November 12, 2008

Hari itu...16 Oktober

It wasn’t planned.

It was just dinner dan disebabkan tak ada kedai makan yang buka sebab semuanya masih dalam mood raya dan kenduri kendara

So…dia aku bawa ke Beach Restaurant

Aku memang selalu teringin dinner kat sini

This was the second time aku dinner kat sini

The first time, I was alone…makan sorang-sorang

Semasa itu aku MOD

The ambience memang meletops

So aku bawak dia ke sini

Just untuk makan malam

Lagipun sini tak crowded dan takde HOD yang lepak kat sini

So...less soal jawab

I know specific table

Lepas dah ambik table

Tiba-tiba…

Dia beaming

Muka dia merah

Dia juih mulutnya menunjuk ke sebelah kiri

Ke arah laut

On the horizon bulan penuh

Cahaya bulan terlampias ke laut

Sedikit jalur putih di atas permukaan air laut yang tenang

Angin bertiup lembut

Langit cerah

Seketika waiter datang

Off course waiter kenal aku dan layanan memang first class

Sebab kalau layanan diaorang fail, diaorang kena repeat training lagi sekali haha

Layanan pada dia juga kelas terbaik….beaming tak terkata member

Background ada lagu instrumental

Atas meja ada candle

Beaming di mukanya masih menyala-nyala

Food come and go

Memang meletops sedapnya

Sebab tukang masak memang kamceng dengan aku

Dia masak sedap-sedap spesel untuk kitaorang katanya

Haha

Dia kata dia nak nangis

Dia tak sangka dia dapat layanan macam ini dari aku

Aku tak berani nak kata

Aku tak plan semua ni

Aku senyum je

Takut nanti spoil the mood

Sampai ke sudah dia beaming

Everything just happen on the right track

One after another

I was blessed

We were blessed

Ada tiga kerusi

Sekejap dia duduk mengadap laut

Sekejap dia mengadap aku

Aku je tak beralih

Sekejap amek gambar aku

Sekejap amek gambar dia

Sekejap amek gambar makanan

Haha

Walaupun aku allergic orang amek gambar makanan

Aku biarkan aje

Sebab dia nampak betul-betul gembira

Aku tak banyak cakap

Dia je banyak cakap

Tapi senyum tak lekang di bibir

Beaming tak lekang di wajah

Dia happy

Aku bersyukur di happy

Memang itu yang aku mahu

Balik dia pegang tangan aku

Genggamannya lain…pandangannya lain

Aku mencari secebis bahagia

Now aku dapat berkilo-kilo bahagia!!!

Yang paling membahagiakan

Adalah aku dapat membahagiakan dia

20 comments:

Mak Su said...

mak su, mak su....tak leh sakap, maksu terharu untuk kamu tetiba.... huhuhuh

~mista [s.h.a.n.d.y.e]~ said...

gimme a tissue please...
switnyer...

sampai hati kaklong tanak storymory kat kakcik...

i sangat kecik hati okek???

sudeyh!! (sambil melempar that used kleenex dgn ala2 paris hilton)

axim said...

melancholic kah...

*aku pun tumpang bahagia..

:)

artsoul said...

so,hang dah jumpa the rite person la?...ok,im hapy for u..as long that u find the happiness :)

artisticklytouch said...

maksu:
maksu....sob...sob...maksu..sob...
mekaseh..sob sob

shy:
kakcik berteman lelaki di kem pun tak story kat kaklong! lamakan kita tak gosip...nanti kaklong sms eh

axim:
melankholic kot...haha orang bahagia memang selalu melankholic

artisticklytouch said...

artsoul:
yes! yes! thanks...

pjoe said...

yay
sila kawin cepat!

NONIE AZIZ said...

Gambo dia mana...bukan nak sibuk kehape....cuma nak tengok dia shesuai tak ngan anak ikan maks ni...hahahahha

wahdi said...

takan balik PEGANG TANGAN je uols? OPSSSSSSSSSSSSS

artisticklytouch said...

pjoe:
aku sedang menggubah hantaran neh!!!

nonie:
hehe kitaorang tak nak exposed nanti kena terjah

wahdi:
perlu ke cerita selainnyer????? uols imagine le sendirik...lariiiikkk

Nunn said...

semoga berbahagia bro...kalu dah jumpa alhamdulillah .....

TINTA ARISSA said...

TINTA tumpang gembira di atas kegembiraan orang lain..Alhamdulillah...:-)

WanHidayat said...

Salam...ermmm..nak cakap apa ek...Happyyyy!!!...Happyyyy....for you...(*betul ke nih???)

Crite sikit....

Pegawai Khalwat said...

Beam tu apa?
MOD HOD tu apa?

Nurbaya Hassan said...

art sayang,

as i used to say to you, im happy if u r happy
dear......
ini sama ngan citer yang uols citer pada weols tuh kan????

Rush Murad said...

good for u bro!!! and tumpang gembira sekali..... :)

artisticklytouch said...

nunn:
thanks so much

tinta:
uikkksss...hehe thanks

dayat:
betul....tak tipu!!!! nanti kita gosip ye

PK:
beam tuh short for beaming
MOD tuh Manager On Duty
HOD tuh Head Of Department

nurbaya:
thank you dear...yes it's the same

rush:
thank you...sat nak baca cerita Bali sebab kitaorang pun nak pergi sana

kiah kay said...

oh art!! sukanya aku bila baca entry ni...nk nangis pun ada? napelah ko tak ngorat aku dulu...kan leh romantika di bawah bulan purnama gitu..ngeh ngeh!!owh i wish i could have the same thing (dh lama tak dilayan macam permaisuri...sedey ni...) but aku tumpang gumbira art...well done! nice job!

artisticklytouch said...

kiah:
it wasn't a job cik k!!! ikhlas tau haha well tulahkan...i never expect i could be that romantic haha well i guess i could eh?

rugilah ko...haha ada banyak citer lagi neh...kisah keromantikan aku, nanti aku citer.

alamak terlebey suda

kiah kay said...

owh...cant wait..story mory ok ngn aku yg bergundah gulana nih...i know u can be romantic, just that u ni kan pemalu tahap gaban gtu..huh! nk heboh satu kg lah, boleh?neway,ko kat KL la ni ek?