Tuesday, December 23, 2008

Cinta Membawa Derita dan Bahagia

haiyooo....lama sangatkan tak buat entry. Idea ada tapi kekangan masa dan tubuh badan (letih uols). Kat opis dah takleh nak wat entry, nak komen-komen kat blog orang pun tak buleh (kat blog sendiri pun tak buleh) - buleh baca-baca blog je. Semuanya sebab firewall.

So untuk mengisi masa yang terluang, believe me, memang banyak sangat masa aku yang terluang kat opis tew, dan untuk mengelakkan aku turun shopping, aku berfacebook ha ha addicted bukan sebab apa, sebab jumpa balik member sekolah, member matrik, member kolej dan juga ex-girlfriend aku ha ha kalau aku ajak dia kuar makan lunch, laki dia marah tak? Karang aku jadi bahan berita Harian Metro laks...kejs skals.

ok, lets backdated for few thangs (pinjam too much too handle punya - he said orang Ipoh memang cakap cenggitu) that happen in my life since the last entry. I mean the last full meaningful entry ha ha

KAZEN'S WEDDING
So, my kazen berkahwinlah dengan pilihan hatinya. Seorang guru sekolah memandu merangkap pewaris kepada perniagaan itu daripada bapanya....long-term investment neh, pandai kazen aku. Wedding is wedding, nothing so special, yang special pun aku takleh nak cerita kat sini ha ha the guy seems like any other average guy...tapi yang paling penting, my kazen look happy. Never I saw her that happy before. Tergedik sana, tergedik sini, tergedik sana dan sini, sampai aku terpaksa ingatkan dia yang hari itu adalah hari perkahwinannya, bukan hari sukan sekolah. Semoga pertalian ini akan kekal hingga ke akhir hayat mereka berdua. Amin. Aku jadi cameraman untuk separuh masa kedua di rumah pengantin perempuan dan sepenuhnya di hari kenduri rumah lelaki. Pengantin, sila emailkan artwork-artwork saya ittew untuk saya jadikan portfolio saya ye, supaya saya buleh memohon kerja sebagai cameraman di jurugambar kenduri kawen ha ha

THE TRAVELING
The traveling from KL to Penang was awesome. Walaupun aku letih lepas balik dari opis dan badanku sakit-sakit (after Ipoh, sebelah tangan aku dah cramp-cramp). Along the way, I realised that it has been a year since the last time I travel through North-South highway to Penang, a place where once I confidently believe that I will settle down. And now, sejak aku tinggalkan 2 tahun lepas, ini baru kali keempat kot aku datang balik. And how thing has changed. Highway tuh pun change jugak...agak pening juga sebab signboard semua size mini kat area Ipoh tuh but R&R Sg. Perak memang meletop cuma aku rasa ia semakin mengecil ha ha motip ko renovate untuk memberi keselesaan tapi hasilnya semakin sempit? Kenderaan berat banyak sekals dan yang peliknya, time naik bukit diaorang neh memotong! Feeling-feeling kenderaan ko tuh ringan macam kapaslah? Sempooootttssss occay. Alhamdulillah, sampai juga setelah meneguk dua botol red bull dan melantak pau di Sg. Perak. Juga dengan menjegilkan mata sekuat-kuatnya sekali sekala. Nak suh adik aku bawak, tiba je dia buat statement, dia tak reti bawak keta auto....apa ke bengapnyerlah!!!

A NIGHT OUT TO BATU FERINGGHI
Batu Feringghi adalah syurga....CD PIRATE!!!! Mana ko nak dapat sekeping DVD RM4.00 saja'? Gambar cantek lagik, takde kepala-kepala orang or bunyi orang makan kuaci segals. Memang dah aim lama nak shopping pirate CDs kat sini tapi tak pernah berkesempatan untuk ke Penang. Ha Ha jauh siot beli CD. Gaygeh katanya. Akhirnya, berkat kegaygehan dan ketegaran, berjaya juga aku sambar beberapa CD..punah RM40.00 owh, the night out was accompany by Shandye and my bro. This was the first time jumpa dengan Shy so he's a bit shy ha ha but it was fun. My bro keep on talking bout gigs and indie scene with him and asking skema-skema question...aku, blur!! Shy pulak memberi ulasan macam reporter majalah HAI! or EH! ha ha but full of info-info yang strong. Part nak pick him up from Taman Koskam, Kepala Batas was a bit menakutkan kerana malam yang gelap dan the Taman is so very the village jauhnya uols!! Later, we were greeted with traffic jammed on the bridge back and forth. Berjabu arkitek dan engineer yang terlibat dengan pembinaan Jambatan Pulau Pinang neh kena maki dengan kitaorang....ada buat dua lane saja'...haiyoooo....always tau, never look forward..

NEW JOB
Hiks...melompat-lompat entry aku kan, baca jelah...jangan banyak citer. Keje biasa je, kejap busy, kejap tak busy...tapi seronok kat sini. Bila boring, buleh pergi shopping. Bila rasa nak makan jejauh, naik LRT je, dah buleh pergi makan jejauh he he takdelah mengadap nasi staff cafe yang nan ado ittew. Rasa nak tengok wayang, habis kerja, layan movie dulu. Walaupun aku kena korbankan sedikit masa tidur (sebab kena bangun awal) tapi takpe. Walaupun terpaksa bersesak-sesak dalam LRT tapi takpe. Walaupun kena berlaga bahu dengan orang ramai yang shopping, tapi takpe daripada aku melengak sorang-sorang kat bilik melayan ASTRO or berjalan-jalan tepi pantai sambil planning apa nak buat the next cuti or duduk dalam opis online....owh Redang..please gimme a reason to miss u.

ngantuk ar...korang baca ni jelah dulu...ada lagi nak bebel neh tapi ngantuk ar.

21 comments:

★☆inchek [s.h.a.n.d.y.e] ★☆ said...

hayoo... setelah sekian lama menunggu barulah terhapdate ye kak engku...

very the lambat bagai...

huhu...

takpela....

biar lambat asalkan puas...opps...

NONIE AZIZ said...

Sg. Perak RNR mmg land area kecik...masa kitaorang upgrade RNR nipun mmg kitaorang kalau buleh nak tambah additional facilities supaya dapat menampung kunjungan users...setahu aku kitaorang dah buat 20 additional parking lot....terima kasih komen ko pasal RBR ni...kalau ko lalu highway kitaorg singgah laybys & RNR kitaorg bagi komen lagi eik...

artisticklytouch said...

shy:
puas sangat ha ha

nonie:
haiyooo...lupa plaks uols yang buat R&R ittew ha ha ada additional parking lot ke? tak perasan sebab lengang je time tuh. Yang sempit tuh, maksud meks area kedai makan...nampak ada pertambahan kerusi meja tapi rasa macam crowded ar pulak..but anyways me and my bro memang terpegun dan sangat kagum dengan R&R ini...ambik gambar occay!!!

cendawanintim said...

baru nak hapdet...patut ler beria suh pi baca n3..puas ati baca n3 panjang berjela...

giler murah weiiiiiii dvd pirate rege 4 inggit..ko beli cd per?

Mak Su said...

betul $4!? nak gi ke sinun ler...oops!

RHisham said...

MMMM.... haku ni pendatang baru.
it's better 4 U to publish more and moron articles lah. otherwise a verY verY PEDAD and not very best lah.hehehehe...

artisticklytouch said...

mushroom:
CD untuk tontonan keluarga

Maksu:
betul maksu, baik pergi shopping CD dari pergi Pesta Penang tuh

Komeng:
ha ha welcome! welcome! eh, apalah ko komen komeng!! aku dok pehe ha ha kalau mu nok entry berilmiah sket, nanti-nanti ar...kadang-kadang je muncul. kalau mu nok baca entry aku pasal bidang seni, mu gih http://bakawalee-tetamu.blogspot.com

RHisham said...

engkau suggest seni kat aku!!!??? hihihihihi...

rena said...

hmm.. patut la lrt skang ni mcm makin penuh n slow. rupa2nya ada extra sorang yang baru naik..

artisticklytouch said...

komeng:
mung bukang leh dikir ko?

rena:
oi, berat sangat ke aku neh!!!

Pegawai Khalwat said...

Hoh, labah-labah belang dari tembok kraton putih dah balik.

Bang, beli la notebook satu, pastu beli la wireless punya broadband tu. Tak gaduh nak firewall ka, firecrackers ka. Gaji ribu-ribu bintang mari...

Pss... hang ada gf? Eh... x-gf? Tahniah!

niQue_naQ said...

yeahh..i went to Penang last month, went krazeyyy at the cheap dvds at B. Feringhi! and they are building a hard rock cafe there! whopee!

artsoul said...

hang dah jatuh cinta ka?...tajuk entry hang ni mcm frust jeeee...
tp tkpa la,dah jadi adat jatuh cinta...hang nk menikah pggl aku la!

blackpurple @ jowopinter said...

Wah! Dah ber'buku muka' pulak ye. Jangan lupa add aku. Ha ha ha!

artisticklytouch said...

PK:
nanti sat dulu, nak pebetui keta tuh dulu, macam-macam pulak keta neh....

nique:
Hard Rock in Penang? in KL pun tak pernah pergi ha ha not a Hard Rock fan sangat

artsoul:
off coz aku panggil hang...takdak orang nak cuci pinggan

BP:
ye ye aku dah add ngko...

en_me said...

oke bro, salam weekends.. gitteww

jerry maguire, jr. said...

kan! kejs skals.. org Ipoh mmg ckp gtew, occay! hahaha..

amer zaman said...

ya..cd berharga Rm4 patut ada dalam kalendar pelancongan.

m i n e r a l . . . said...

haiyakkk naik lrt laga2 erkk manyakkk siok ooOOooo jejejeje
berhati2 d jln raya erk

artisticklytouch said...

en_me:
salam

jerry:
gua suka orang ipoh

amer:
shhhh....jangan ribut-ribut, nanti di ketahui pak polisi...ada rush pulak...mana kita nak cari CD RM4 dah nanti

mineral:
lama kau hilang....yes, the sondol-sondolan and laga-laga itu memang mengasyikkan di pagi hari

cubbbb said...

i pun pernah mengalami situasi yang sama, masa nak punch tiket lrt, tetibe perempuan bertudung yng agak labuh dan berstoking meluru dan memotong saya.. sukati die je.. pastu buat muka tak bersalah.. lagi teruk dari bitchy kan?!! huhu menchi